Položen kamen temeljac Kuće fudbala u Staroj Pazovi

BEOGRAD, 1. oktobra 2009. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije(FSS) Tomislav Karadžić, ministarska omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović položili su kamen temeljac Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, kao i predstavnici Uefe Paskal Tores i Fefe Eva Paskije.

"Prošle godine kada smo pobedili na izborima, početak izgradnje označili smo kao najvažniji projekat, uz plasman na Svetsko prvenstvo. Na ovom mestu biće podignut jedan od najlepših sportskih centara u Evropi. Sledeće godine u isto vreme, nadam se da ćemo svi doći na otvaranje", rekao je Karadžić.

Ministarka Snežana Samardžić-Marković ocenila je da fudbal mora da se neguje, jer je to nacionalni interes.

"Fudbal volim i u dobru i u zlu i biću uz njega kada je lepo, kada se slavi kao danas, ali i u tužnim trenucima. Fudbal je važan, to je lepa i plemenita igra", kazala je ona.

Predstavnik Uefe Paskal Tores rekao je da je današnji čin dokaz da fudbal može da pobedi i kada je teško i demantovao glasine da organizacije čiji je član razmišlja da kazni Partizan zbog smrti navijača Tuluza Brisa Tatona.

"Ja sam Francuz i imam posebna osećanja zbog tragedije koja se nedavno desila. Istovremeno, ponosan sam jer takve stvari samo fudbal može da pobedi. Voleo bih i da zaustavim zlonamerne glasine, jer protiv Partizana neće biti pokrenut nikakav disciplinski postupak", rekao je Tores.

Direktorka Fife Evropa Eva Paskije ocenila je da je današnji dan znajčajan za fudbal u Srbiji i prenela želju predsednika te organizacije Sepa Blatera da objekat u Staroj Pazovi bude otvoren za sve.

Predsednik opštine Stara Pazova Goran Jović rekao je da je srećan što će taj grad dobiti najlepši sportski centar u Evropi.

"Našu opštinu trese fudbalska groznica, jer će ovaj centar ostati za buduća pokljenja. Kao opština otvorenog srca, srećni smo što oči svetske fudbalske javnosti danas gledaju u Staru Pazovu. Verujem da ćemo dobiti najlepši sportski centar u Evropi", rekao je Jović.

Pogledajte još