Zvezda napada prvake iz Kragujevca

BEOGRAD, 13. aprila 2010. (Beta) - Trener odbojkaša beogradske Crvene zvezde Željko Bulatović izjavio je da njegova ekipa spremno dočekuje početak finalne serije plej-ofa prvenstva Srbije sa Radničkim iz Kragujevca, aktuelnim šampionom države.

"Iskreno, ove dve ekipe su i pokazale najviše u prvenstvu i zaslužuju da se bore za titulu. Ogromna je bila razlika u odnosu na ostale timove. Dobro se poznajemo i velikih nepoznanica nema", kazao je Bulatović na današnjoj konferenciji za novinare.

Finalna serija počeće u četvrtak u Kragujevcu, a prednost Zvezde biće što je u polufinalu sa Partizanom igrala samo tri utakmice, a Radnički proti Vojvodine čak pet.

"Radnički igra atipičnu odbojku... ima izuzetno jak napad, borbeni su, iskusni... Ali, mi smo imali vremena da se odmorimo i spremimo za njih", dodao je Bulatović.

Prvotimac Zvezde Tomislav Dokić protiv Radničkog će igrati treće finale od kada je u klubu iz Ljutice Bogdana.

"Imamo pozitivan skor s njima, ali to ništa ne mora da znači. Ne treba se osvrtati na to", rekao je Dokić i ocenio da će posebno teško biti ostvari pobedu u kragujevačkoj dvorani Jezero, što je crveno-belima neophodno za titulu.

"Najbitnije je da napravimo taj brejk, a što ne bismo to uradili već u prvoj utakmicama? Moraćemo da utrošimo dosta emocija, ali kada ćemo ako ne sada? Za ovo smo se cele sezone i spremali", naglasio je Dokić.

Druga utakmica finalne serije igraće se u nedelju, takođe u Kragujevcu, a potom će Beograd biti domaćin 22. aprila, a ako bude bilo potrebno i 25. istog meseca. Eventualna majstorica zakazana je za 28. april u Kragujevcu.

Pogledajte još