Fetel je favorit u Kini

ŠANGAJ, 14. aprila 2011. (Beta-AP) - Vozači Formule jedan saglasili su se da je Sebastijan Fetel iz Red Bula favorit za pobedu na trci za Veliku nagradu Kine.

Prema oceni njegovih kolega, Fetel je favorit zbog visokog samopouzdanja posle obe pobede u prva dva kola, zatim kratkog razmaka između dve trke, kao i vremenskih uslova na stazi u Šangaju.

Vozač Ferarija Fernando Alonso rekao je da će se svi boriti za podijum, jer su nakon trke u Maleziji sva vozila u istom stanju, ali da Fetel deluje nedostižno.

"Prošlo je tek četiri dana od trke u Maleziji tako da će automobile svima biti slični. Ja bih voleo da se borim za pobedu, ali u ovom trenutku Fetel deluje nedostižno", kazao je Alonso.

Branilac titule Fetel bi trijumfom u Kini postao prvi vozač nakon sedam godina koji je pobedio u prve tri trke u sezoni.

Britanac Luis Hamilton je izrazio zabrinutost jer je Fetel slavio u Sepangu uprkos problemima sa KERS-om, sistemom za ubrzanje. Bez tih problema Fetel može biti još opasniji na narednoj trci.

"Bili smo blizu u Maleziji. Bez obzira na vremenske uslove, bićemo blizu i u Kini", uveren je Hamilton.

Sebastijan Fetel je osvojio pol poziciju pred trku, što je činio i poslednje dve sezone. On se nada da će sistem KERS funkcionisati kako treba.

"Pokušaćemo da nastavimo ovako, ali videli smo u prošloj trci kako teško može da bude. Prošle su tek dve trke, a protekla sezona je pokazala da nekoliko trka može sve da promeni", rekao je Fetel.

Suvozač Fetela u ekipi Red Bula Mark Veber, koji je prve dve trke završio na petom i četvrtom mestu, nije previše zabrinut dominacijom timskog kolege.

"Nema panike. On nije pobedio samo mene, već sve nas. Ljudi često porede timske kolege, a Sebastijan u ovom trenutku vozi zaista dobro. Moglo je biti i gore za mene, ali ja vozim zadovoljavajuće", istakao je Australijanac.

Za razliku od Vebera, sedmostruki šampion i vozač Mercedesa Mihael Šumaher ne očekuje dobar rezultat u Kini, iako je njegova ekipa pokušala da poboljša brzinu nakon prve dve trke.

"Ne dešava mi se prvi put da stvari idu neočekivano. Tajna Formule jedan nije da se obraća pažnja na jednu oblast, već na sve detalje", istakao je Šumaher.

Trka za Veliku Nagradu Kine se vozi u nedelju u 9.00 na stazi u Šangaju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.