U 2021. Eurobank Direktna opremila kabinete u tri srednje ekonomske škole u Srbiji

Razvoj digitalnih kompetencija i unapređenje primene digitalnih tehnologija u procesu nastave i učenja od velike su važnosti za adekvatno obrazovanje, naročito sada, kada su, usled pandemije, učionice ustupile mesto digitalnim platformama. Zahvaljujući samostalnom društveno-odgovornom projektu „Škola kao nacrtana za Vas“ koji Eurobank sprovodi od 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, devet školskih kabineta opremljeno je vrednom računarskom opremom, za šta je Banka izdvojila više od 8,2 miliona dinara. Novac je izdvojen za modernizaciju srednjih ekonomskih škola u Srbiji.

Tokom 2021, Eurobank Direktna je opremila četiri kabineta u tri srednje ekonomske škole. Na taj način, potvrdila je svoje strateško opredeljenje da ulaže u razvoj mladih ljudi i stvara bolje uslove na putu njihovog profesionalnog usavršavanja. Posebna vrednost donacija ogleda se u tome što se realizuju u sinergiji sa klijentima, s obzirom na to da se sredstva prikupljaju humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce“. Od svake transakcije izvršene ovom karticom, Banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih u opremanje i modernizaciju učionica i kabineta u srednjim školama širom Srbije.

Prvu donaciju u 2021. godini Banka je realizovala u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” u Zrenjaninu, opremivši kabinet sa 30 novih računara ukupne vrednosti oko 1,1 miliona dinara. Novi računari su od velikog značaja učenicima ove srednje škole za obuku u virtuelnim preduzećima, kao i finansijsko-računovodstvenu obuku, kancelarijsko poslovanje, pravne poslove i elektronsko poslovanje.

Foto: Promo

Eurobank Direktna je Ekonomskoj školi u Kragujevcu obezbedila 25 računara sa odgovarajućim serverom i drugu vrednu opremu za Bankarski kabinet i kabinet za Obuku u osiguravajućem društvu. Vrednost donacije iznosi više od 1,2 miliona dinara, a novu opremu koriste učenici obrazovnog profila komercijalista i službenik u bankarstvu i osiguranju. Ova škola je izabrana na internom konkursu Banke, što je novina u odnosu na način selekcije škola ranijih godina.

Početkom decembra, Banka je realizovala donaciju u Ekonomskoj školi u Nišu, zahvaljujući kojoj će učenici različitih obrazovnih profila moći da unapređuju svoje digitalne veštine, dok će kvalitet online nastave biti poboljšan. Za potrebe formiranja digitalne učionice, Banka je obezbedila računarsku i drugu opremu, čija je vrednost više od milion dinara.Ova donacija doprineće realizaciji velikog broja projektnih zadataka za koje su učenici višestruko nagrađivani, unaprediće nastavne procese, ali i omogućiti bolji kvalitet vannastavnih aktivnosti, po kojima su ova škola i njeni đaci poznati.

Pored donacije opreme, u partnerstvu sa izdavačkom kućom Laguna i knjižarama Delfi, Eurobank Direktna je za sve učenike ekonomskih škola u gradovima u kojima se realizuju donacije, obezbedila specijalne popusteza kupovinu knjiga i gift programau njihovim knjižarama.

Foto: Promo

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još