Derbi u Humskoj bez "delija"?

Mаda je do 140. večitog prvenstvenog derbija između Partizana i Crvene zvezde ostalo nedelju dana, navijači crveno-belih decidirano stoje iza stava da neće doći u Humsku 23. aprila.

"Delije" su i prošle godine rekli da neće dolaziti na utakmice za uskršnje praznike, pogotovo ne na Veliku subotu, što su pokazali prošlog proleća kad su propustili gostovanje crveno-belih na Karaburmi.

Zbog toga je Crvena zvezda tražila pomeranje derbija za ponedeljak, utorak ili sredu, ali Partizan nije popustio, pa je Zajednica Superlige potvrdila subotnji termin od 18.30.

- "Delije" imaju čvrst stav oko toga i ne verujem da će se predomisliti što će osakatiti derbi. Mi se stalno zalažemo da vratimo publiku na teren, marketinški mnogo radimo na tome, a onda zbog manjka sluha upropastimo praznik fudbala. Mi smo tražili pomeranje koje ništa ne bi promenilo u takmičarskom smislu ili ritmu pošto se posle Uskrsa tokom nedelje ne igra neko vanredno kolo. Rival nije imao sluha i mi ne dižemo prašinu zbog toga jer je ekipa spremna da igra bilo kad, čak i bez podrške 12. igrača. Ovako trpi naš fudbal - žalosno konstatuje sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić uz najavu da će predsednik Vladan Lukić verovatno još jednom razgovarati sa vođama "delija".

Što se tiče navijača Partizana, čini se da tu velike dileme nema. Dolazak "grobara" na predstojeći večiti derbi, kako kažu neki od njih, nije pod znakom pitanja.

- Naravno da ćemo da dođemo, a komšije će doživeti poraz sa ili bez "delija" na tribinama - kratko je prokomentarisao jedan od vođa "grobara".

Nekad se tukli na veliku subotu...

Izgleda da se vremena menjaju i u navijačkom svetu, pošto su pre deset godina imali potpuno drugačije preokupacije.
U aprilu 2001. odigran je derbi na stadionu Partizana i to baš na Veliku subotu. Tada se na platou ispod južne tribine dogodila jedna od najžešćih tuča između “grobara” i “delija”, posle koje je bilo 20 povređenih navijača, četvorica policajaca i 46 uhapšenih huligana.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još