RASKOŠNO, MODERNO, TRADICIONALNO: Kako izgleda savršeno okićena jelka za svaki horoskopski znak?

Astrolozi veruju da naš horoskopski znak utiče na sve segmente našeg života. Horoskop nam određuje stil i način uređenja našeg životnog prostora pa i naše novogodišnje jelke.

Ovan

Ovnovi vole da je njihova jelka vesela i moderno ukrašena. Okitiće je mnoštvom ukrasa i na jelki će biti mnogo simpatičnih detalja. Maleni irvasi, šarene kuglice i lampice. Kod njih se jelka kiti ranije nego u ostalim domovima.

Bik

Bikovi vole prirodnu jelku. Ako je moguće veoma visoku. Umesto plastičnih ukrasa odabraće prirodnije poput onih izrađenih od drveta. Ručno rađeni ukrasi njima su najdraži. Poznati su kao veliki gurmani, pa ćete na njihovoj jelci često videti čokoladne kuglice, ukrase od bombona i ostale slatkiše.

Blizanci

Blizanci se trude da tokom praznika pokažu svoju kreativnu stranu. Ne vole dosadu, kao ni monotoniju. U njihovoj kući naići ćete na jelke ukrašene na najkreativnije moguće načine, ali i na one u potpuno neočekivanim bojama. Idealna jelka za Blizance je šarena, bogata i po mogućnosti unikatna.

Rak

Rakovi vole praznike. Vole da provode vreme sa porodicom. Rakovi vole ideju Božića poput onih koje gledamo u filmovima, pa će u tom stilu biti uređen njihov dom i njihova jelka. Vole staklene dekoracije, klasičan bor i zelenu boju, koja će sigurno činiti deo njihovog stila.

Lav

Što veća jelka, to bolja, ako pitate Lava. Po pitanju ukrašavanja Lavovi vole razne stilove, ali ono što je sigurno jeste da će njihova jelka biti najveća i najraskošnija. Vole mirisne sveće, stalo im je do praznične atmosfere. Vole zlatnu boju, koju će isticati u dekoracijama, te će i zlatna zvezda krasiti vrh njihove jelke.

Devica

Devici je najvažnije da je njihovo drvce prvenstveno uredno. Devica je perfekcionista. Pedantna Devica vam se može vrlo lako prikrasti iza leđa kako bi popravila vaše ukrašavanje. Premestiće poneku kuglicu, skloniti višak ukrasa, popraviće ako vam detalji nisu položeni simetrično. Takođe, pomeriće nešto što se ne uklapa u paletu boja na tom delu jelke. Vole crvenu, zlatnu i zelenu boju.

Vaga

Vaga nije sigurna kakvu jelku želi pa će pored jedne glavne, dodati još poneko minijaturno drvce, koje će smestiti u ostale prostorije u domu. Vaga će teško odoleti starinskim ukrasima. Vole životinjske oblike, japanske motive, ručno izrađene sitnice. Njihova jelka će biti elegantna i visoka.

Škorpija

Škorpije su strastvene i glamurozne. Kod njih možete da pronađete bogato ukrašene velike jelke, sa obiljem crvene i zlatne boje. Starinski ukrasi čine im se kao pravi odabir za njihove praznike. Biraju tamnije nijanse, a vole i anđeoske figurice prilikom ukrašavanja.

Strelac

Strelac obožava prirodu i najčešće živi u skladu s njom. Umesto da posegne za prosečenom jelkom, odlučiće se za sadnicu prave jelke. Njegovi darovi i ukrasi biće prirodni. Razno voće i prirodni materijali koje kasnije može reciklirati, njegov su idealan izbor. Nakon praznika potrudiće se da jelci pruže priliku za život, tako što će je presaditi u zemlju i pustiti je da raste.

Jarac

Jarčevi su veliki tradicionalisti. Oni priznaju samo prave jelke, dok imitacije kod njih nemaju šanse. Svoju jelku će ukrasiti starim porodičnim ukrasima i uspomenama koje brižno čuvaju i prenose s generacije na generaciju.

Vodolija

Kreativne Vodolije vole neobične jelke. Maštovite su i njihova jelka sija jače od disko kugle. Možda će se odlučiti i za nekonvencionalne varijante poput zidnog lažnog drvca napravljenog od papira za ukrase. Poigraće se sa dekoracijama i bojama. Netradicionalna i unikatna jelka za njih je pun pogodak.

Ribe

Čarobani praznici su san svake Ribe, pa u njihovim domovima možemo pronaći sve popularnije bele jelke. Ukrasiće ih figurama u obliku zvezda, anđela i ostalim vrlo efektnim ukrasima. Ribe vole morske dekoracije pa im one mogu poslužiti kao inspiracija i za praznike.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još