Partizan dočekuje Vojvodinu, Zvezda u Kragujevcu

BEOGRAD, 15. aprila 2011. (Beta) - Sve utakmice 22. kola fudbalskog prvenstva Srbije igraće se sutra, a najzanimljiviji meč očekuje se na stadionu Partizana gde gostuje Vojvodina.

Partizan je trenutno vodeći tim Super lige sa tri boda više od Crvene zvezde, ali se nalazi u padu forme.

Crno-beli su prošle nedelje, 10. aprila, golom u 94. minutu iz slobodnog udarca došli do pobede protiv Spartaka u Subotici, dok su četiri dana pre toga poraženi od Crvene zvezde sa 1:0 u drugom meču polufinala Kupa Srbije.

Vojvodina je uz Crvenu zvezdu jedini tim sa maksimalnim učinkom u prolećnom delu prvenstva.

Novosađani su treći na tabeli sa šest bodova manje od Partizana, a tri od drugoplasirane Zvezde.

Crvena zvezda će sutra gostovati u Kragujevcu, ekipi Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Izabranici trenera Roberta Prosinečkog u šest mečeva drugog dela Super lige imaju gol razliku od 16 datih i dva primljena pogotka i sa velikim ambicijama sutra putuju u Kragujevac.

Metalac je posle poraza u 21. kolu od Smedereva sa 1:0 smenio trenera Miodraga Radanovića, a na njegovo mesto došao je Nenad Milovanović, koji je prošle sezone već vodio ekipu iz Gornjeg Milanovca.

Četvrtoplasirani Rad je posle pobede protiv OFK Beograda od 2:0 u prošlom kolu i poraza Spartaka iz Subotice od Partizana "pobegao" Subotičanima na deset bodova razlike, čime je napravio veliki korak ka izlasku na evropsku scenu naredne sezone.

"Građevinari" sutra gostuju Inđiji, koja je poražena u svim mečevima prolećnog dela sezone i nalazi se samo na bod od zone ispadanja.

Borac iz Čačka, koji je uzdrman optužbama bivšeg igrača Bobana Dmitrovića da su mu čelnici tog kluba nudili da igra nameštene utakmice, sutra će biti gost OFK Beograda.

Javor će se, posle pobede od 1:0 u prošlom kolu na gostovanju u Jagodini istoimenom klubu, sutra na svom terenu sastati sa BSK-om, koji je u 21. kolu bio bolji od Inđije sa ubedljivih 4:0.

Sloboda Sevojno nakon eliminacije iz Kupa Srbije od Vojvodine, potom i poraza od istog tima u prvenstvu, biće domaćin Smederevu.

Hajduk u Kuli dočekaće Spartak iz Subotice, a poslednjeplasirani Čukarički na svom terenu ugostiće ekipu Jagodine, koja dolazi sa novim trenerom.

Jagodinci su nakon poraza od Javora prošlog vikenda smenili stratega Miljojka Gošića, a njegovo mesto zauzeo je Jovica Škoro.

Šest utakmica 22. kola Super lige sutra će početi u 16.00, dok se Metalac i Crvena zvezda sastaju u 14.00, a Partizan i Vojvodina u 19.30.

Pogledajte još