Stanojević: Samo pobeda protiv Vojvodine

BEOGRAD, 15. april 2011. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da ga u derbi utakmici protiv Vojvodine zanima samo pobeda, ali je ocenio da taj duel neće odlučiti trku za titulu šampiona Srbije.

"Tri boda su nam na prvom mestu. Ovakve derbi utakmice su uvek teške i, kao i u prošlom kolu u Subotici, pobeda nam je imperativ. Ipak, jedna utakmica ne može da odluči prvenstvo, jer verujem u regularnost takmičenja", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vojvodina je jedina ekipa koja je u dosadašnjem toku šampionata savladala Partizan. Taj meč jesenas u Novom Sadu obeležilo je i nekoliko crvenih kartona, kao i dosta "čarki" među igračima na terenu.

"Nema nikakvog revanšizma zbog utakmice u Novom Sadu. U ovom trenutku imamo 1.000 motiva za sutrašnju utakmicu, a prethodni međusobni meč je samo jedan od njih", kazao je on.

Stanojević najavio i neke promene u ekipi, ali će o tome definitivnu odluku doneti tek sutra uoči utakmice.

"Još nisam odlučio, biće nekih promena. Videćemo sutra pre utakmice... Ako budemo odigrali onako kako umemo, protivnik se neće ništa pitati", naveo je trener Partizana.

On je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu ekipi u borbi za titulu.

"Molim navijače za podršku, ali i strpljenje. Za kritike će biti mesta ako izgubimo šanse za titulu", istakao je Stanojević.

Trener Partizana rekao je i da će sutra u timu biti štoper Stefan Savić, koji je zbog smrti oca propustio poslednju prvenstvenu utakmicu protiv Spartaka u Subotici.

Partizan trenutno ima tri boda više od drugoplasirane Crvene zvezde, a Vojvodina je na trećem mestu sa šest bodova manje od crno-belih.

Utakmica 22. kola Partiza-Vojvodina igra se u subotu od 19.30 na stadionu u Humskoj ulici.

Pogledajte još