Prosinečki: Stamenković na golu, Adi mora da se izbori

BEOGRAD, 15. aprila 2011. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da ga ne zanima igra Metalca, sa kojim se njegov tim sutra sastaje u utakmici 22. kola prvenstva Srbije, već samo to kako će meču pristupiti njegovi igrači.

"Razmišljam samo o nama. Ako budemo igrali kako treba pobedićemo i ovu utakmicu. Tu i tamo pogledam druge klubove, tako da znam njihove kvalitete", rekao je danas Prosinečki novinarima u Beogradu.

On je kazao da takav pristup ne smatra "bahatim".

"To nije bahato, nego ne želimo da se prilagođavamo igri drugih, već oni nama. U fudbalu, ipak, može svašta da se desi, a mi ćemo se sutra pobrinuti da ne bude iznenađenja", kazao je trener crveno-belih.

Crvena zvezda je prošle sezone izgubila od Metalca sa 2:1, posle čega je smenjen tadašnji trener Vladimir Petrović.

Sadašnji šef stručnog štaba Robert Prosinečki ocenio je da su crveno-beli favorit u sutrašnjoj utakmici, jer se nalaze na drugom mestu tabele Super lige sa 53 boda, dok je Metalac 14. sa 13 bodova.

"Verujem da smo favoriti i da možemo da pobedimo. Nadam se da ćemo angažovanom igrom doći do željena tri boda. Imamo samopouzdanje i dobru atmosferu u timu, takođe, igramo dobro", rekao je Prosinečki.

Trenutno je u medijima aktuelna tema o suđenju u fudbalskom prvenstvu Srbije, ali Prosinečki nije želeo da posveti mnogo pažnje tome.

"Ne tražimo ničiju pomoć. Nadam se da ćemo imati korektno suđenje u svim utakmicama. Sigurno je da sudije ponekad pogreše, ali neću ulaziti u to da li su te greške namerne ili ne", istakao je Prosinečki.

Reprezentativac Gane Li Adi, koji je bio u drugom planu kod Zvezdinog trenera zbog kašnjenja posle obaveza u nacionalnom timu svoje zemlje, od meča sa Metalcem ponovo će biti u konkurenciji za sastav crveno-belih.

"Imao sam dugačak razgovor sa Adijem o celoj situaciji. On je ponovo u konkurenciji za tim, ali moraće radom i ponašanjem da se izbori za povratak u startnu postavu", rekao je Prosinečki i dodao da Adi sutra neće igrati u Kragujevcu.

Robert Prosinečki će za utakmicu sa Metalcem u Kragujevcu, sutra u 14.00, u tim vratiti golmana Sašu Stamenkovića.

Pored njega u startnoj postavi igraće još: Ninkov, Vilotić, Tošić, Mikić, Isah, Evandro, Kadu, Borha, Kaluđerović i Jevtić.

Pogledajte još