Pančevački karneval na 25. Međunarodnom riječkom karnevalu

Na 25. Međunarodnom riječkom karnevalu zapažen nastup imala je karnevalska grupa Pančevačkog karnevala, pod vođstvom asocijacije "Prijatelji Pančeva", s maskom "Džokeri", predstavljajući Republiku Srbiju i grad Pančevo.

Uprkos kišovitom vremenu, u šarenoj karnevalskoj povorci Međunarodnog riječkog karnevala, 3. februara 2008. godine, učestvovalo je oko 9.000 učesnika. Posle osam sati, Karneval je završen paljenjem pusta na moru i velikim vatrometom.

Povodom nastupa Pančevačkog karnevala na jubilarnom Riječkom karnevalu, povorku je pratio i ambasador Republike Srbije u Hrvatskoj Radivoj Cvetičanin. Prisutni su bili i brojni strani zvaničnici, kao i i zvaničnici FECC (Federacije evropskih karnevalskih gradova), čiji su prvi članovi iz Srbije asocijacija "Prijatelji Pančeva" i grad Pančevo, gde je i sedište FECC-a za Srbiju. Tokom boravka u Rijeci, Pančevce i predsednicu FECC-a za Srbiju ugostio je i Generalni konzulat Republike Srbije u Rijeci.

Saradnja između Pančeva i Rijeke uspešno se neguje već pet godina. Domaćin boravka četrdesetak predstavnika "Pančevačkog karnevala" bio je grad Rijeka, a put su omogućili Rafinerija nafte Pančevo i grad Pančevo.

Pogledajte još