U Svrljigu novih 120 radnih mesta

SVRLJIG, 15. aprila 2011. (Beta) - Kompanija za obradu sunđera za tapacirani nameštaj Trilord i kompanija za proizvodnju konfekcije Montegi dobile su u petak subvencije Vlade Srbije od 480.000 evra za otvaranje ukupno 120 radnih mesta u Svrljigu.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj, kompanije će iz programa Ministarstva ekonomije za podsticaj investicija i zapošljavanja dobiti 4.000 evra po novootovorenom radnom mestu.

Trilord će sredstva uložiti u izgradnju druge proizvodne hale u opremanje proizvodnog pogona i kupovinu nove opreme i kroz ovaj program zaposliti 60 novih radnika. Ukupna vrednost investicije 647.000 evra.

Kompanija Montegi će izgraditi i opremiti novi pogon za proizvodnju konfekcije u Svrljigu i zaposliti 60 građana te opštine. Vrednost investicije iznosi 635.000 evra.

Potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović rekla je da će se zahvaljujući programu subvencija za investicije, kojim administrira SIEPA, biti omogućeno "oživljavanje Svrljiga koji se ubraja u najnerazvijenije opštine sa stopom nezaposlenosti od 24,8 odsto".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.