VREME JE ZA DOVIĐENJA: Iva Štrljić otkrila zbog čega je više neće biti u "Igri sudbine"

Snimanje novih epizoda treće sezone "Igre sudbine" uveliko je počelo, ali ono što će mnoge ljubitelje ove serije rastužiti jeste to što u nastavku neće gledati neke od svojih omiljenih likova.

Glumica Iva Štrljić, koja je simpatije publike osvojila onog trenutka kada je njen lik, Dijana Erski prvi put rekla "doviđence", otkrila je zbog čega je više neće biti u "Igri sudbine", šta joj je rad na ovom projektu doneo, ali i koje je važne lekcije naučila tokom saradnje s kolegama.

Da li je istina da se nećeš pojaviti u trećoj sezoni "Igre sudbine" kao što se spekuliše?

- Istina je, jer kada smo zvanično završili snimanje serije, nisam znala da će biti treće sezone. Još pre nego što se druga sezona završila, ugovorila sam jedan veliki projekat, novu veliku ulogu. Dijanu Erski obožavam, baš zbog načina kako sam je odigrala, ljubavi publike, odličnih kritika i čak deset nagrada koje sam dobila za ovu ulogu. Dogodile su mi se nove prilike, uloge, neprestani telefonski pozivi i pružene šanse da pokažem šta još znam, da odigram i neke drugačije karaktere.

Ljubitelji serije su bili izuzetno vezani za tvoj lik i uglavnom se o tebi najviše pričalo. Mnogi komentarišu da bez Dijane Erski serija više neće biti ista. Šta ti kažeš?

- Od kada se pročulo da me neće biti javljaju mi se ljudi s takvim komentarima i mole me da kažem da je to šala. Svojim kolegama želim uspeh i radost stvaranja i ne bi bilo pristojno s moje strane da kažem da će moj nedostatak iščašiti seriju. Publika se vezala za Dijanu jer je specifična, a kako tvrde svi ljubitelji 'Igre sudbine', niko nikada nije nešto slično tome odigrao. Uloga je izuzetno lepo napisana, a ja sam se potrudila da joj dam specifičan glumački pečat jer ozbiljno shvatam svoj posao i imam čestit odnos prema njemu.

Kako se osećaš zbog toga što više nećeš biti deo ekipe?

- Emotivna sam i uvek mi je teško kada se rastajem od nekog lika, to je prirodno i ljudski. Imam veliko poštovanje prema publici i zato znam da će ih jako radovati nešto novo što ću im ponuditi.

Za razliku od tvojih mlađih kolega iz serije koji su po mišljenu mnogih za kratko vreme umislili da su velike glumačke zvezde, tebe slava nije ponela. Reklo bi se da čvrsto stojiš na zemlji uprkos dodatnoj popularnosti koju si stekla kroz seriju 'Igra sudbine'.

- Hvala vam na lepim rečima, uvek sam lepo sarađivala sa svim kolegama, a ako je to tako kako kažete - mladost je često nespretna i ne treba joj zamerati. Odrasla sam u porodici umetnika i kroz moje detinjstvo su prolazile najveće zvezde tog vremena. Reč je o ljudima koji su bili prijatni i pristupačni, a njihova veličina je u jednostavnosti, nikad u egu, nikad u gordosti. Svako ko je svojim trudom nešto sticao, borio se, zna da uspeh nije samo jedan trenutak, nego je svakodnevno putovanje i treba umeti putovati. Ja ću vam uvek odgovoriti na poruku, javiti se na telefon, doći na vreme i neću misliti da sam mnogo važna ako me dugo čekate. Jednostavno, to sam ja.

Mnogi komentarišu da izgledaš nikad bolje. Da li je možda neki muškarac kriv za to?

- I izgled je neki trud, bavljenje sobom, trening, zdrav život, nega. To je tajna mog izgleda, a i svaki muškarac mi je bio tajna, znate već mene koja nikad nisam reka ni da li imam ni da li nemam nekog. Volim tajne jer su samo one nedirnute, neokaljane, sačuvane od svega okolo.

Kakav frajer može da te osvoji?

- Ozbiljan, jasan, brižan, naizgled strog, a u srcu mekan prema onima koje voli, onaj koji je bolji od mene, koji je mnogo više toga uradio, onaj kome se divim i uz koga rastem. Jednom rečju - heroj.

Šta želiš sebi u 2022?

- Neka mi samo 2022. bude podrška kakva mi je bila 2021, o ostalom ćemo se nas dve već dogovoriti.

Izvor: Alo!
Foto: CPG/Arhiva

Pogledajte još