Vraneš: Nije lako izostaviti Jelenu

BRATISLAVA, 15. aprila 2011. (Beta) - Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da je zadovoljan žrebom, kao i da mu nije bilo lako da ne uvrsti Jelenu Janković za singl u duelu sa Slovačkom.

"Zadovoljan sam žrebom. Znam da je mnoge iznenadilo to što Jelena neće igrati. Nije bilo lako doneti tu odlukua, ali kada se u obzir uzmu forma igračica, opšte stanje i neke druge stvari koje nisu za javnost, ovo je najbolje rešenje", rekao je Vraneš novinarima u Bratislavi posle žreba.

Duel Slovačke i Srbije počinje sutra u 14.00 mečom Dominike Cibulkove i Bojane Jovanovski, posle čega igraju Ana Ivanović I Danijela Hantuhova.

Ana Ivanović je kazala da misli da bi ekipa trebalo da krene agresivno od početka.

"Očekuje nas težak meč i trebalo bi od prvog minuta da krenemo agresivno, pošto je svaki poen važan. Dobri su nam protivnici i igraju na domaćem terenu, tako da su sigurno podesili sve kako njima odgovara, ali spremni smo i daćemo sve od sebe da dobijemo ovaj duel", rekla je 17. igračica sveta.

Ona je kazala da prvi meč za nju neće biti nimalo lak.

"Mnogo puta sam igrala sa Danijelom, i svi mečevi su bili dugački i teški. Ovo je prvi put da igramo na šljaci. Biće interestantno,
ali, u svakom slučaju, meč neće biti nimalo lagan za mene", rekla je Ivanovićeva.

Jelena Janković je osma na WTA listi, ali neće igrati u singlu, što je odluka koju je primila mirno.

"Svi poštujemo selektorovu odluku. Devojke su sve u formi, i najvažnije je da podržavamo jedna drugu i prodjemo sve mečeve, a
najmanje je bitno ko će igrati", rekla je Jankovićeva.

Pogledajte još