FSS: Suđenje Mažića dobro, bez stranaca u derbiju

BEOGRAD, 15. april 2011. (Beta) - Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije pozitivno je ocenila suđenje Milorada Mažića i pomoćnika u utakmici Spartak-Partizan i odbacila ideju da 140. "večiti" derbi sude arbitri iz inostranstva.

"Komisija je proučila sve navode iz žalbe Spartaka i gledanjem snimka proverila odluke sudije Mažića i pomoćnika koje su apostrofirane. Ustanovili smo da je sudijski tim sve svoje odluke zasnovao na pravilima igre i slobodnom sudijskom uverenju i da je, samim tim, prigovor Spartaka neosnovan", rekao je agenciji Beta član sudijske komisije FSS Staniša Beljin.

Spartak je uložio prigovor na suđenje u utakmici u kojoj je Partizan pobedio sa 2:1. Partizan je izjednačio iz penala, a gol je postigao u trećem minutu sudijske nadoknade iz slobodnog udarca.

Beljin je naveo da sudijska komisija ima puno poverenje u sve sudije i pomoćnike koji se nalaze na listama Super lige i Prve lige Srbije, a koju je usvojio Izvršni odbor FSS.

"Komisija u potpunosti veruje stručnom nivou i pripremljenosti sudija za suđene utakmica nacionalnog prvenstva i poklanja im puno poverenje, pritom ne prihvatajući ideju da se za pojedine utakmice prvenstva angažuju strane sudije", kazao je Beljin.

On je dodao da sudijska komisija očekuje da će domaće sudije preostale utakmice odsuditi u skladu sa pravilima igra i da ničim neće negativno uticati na regularnost takmičenja.

Prvenstveni derbi Partizan-Crvena zvezda igra se 23. aprila na stadionu u Humskoj ulici. Crno-beli trenutno vode na tabeli sa tri boda više od gradskog rivala.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.