Tomislav Nikolić stupio u štrajk gladju

BEOGRAD, 16. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je u subotu da je stupio u štrajk gladju koji neće prekinuti dok ne budu raspisani izbori.

"Ja od jutros ne uzimam vodu i hranu", rekao je Nikolić na mitingu naprednjaka ispred Doma Narodne skupštine i poručio okupljenima da prihvate njegovu odluku kao njegov poslednji način borbe za bolju Srbiju.

Nikolić je poručio da daje poslednju ponudu Borisu Tadiću da raspiše izbore ako se njemu nešto desi i istakao da je štrajk gladju njegov način i da Srbija zaslužuje da joj se podnese žrtva.

"Za borbu za bolju Srbiju i nudim poslednju poruku Tadiću: ako mi se nešto desi raspiši izbore za gradjane Srbije koji će živeti i bez mene i bez tebe", kazao je Nikolić.

On je ocenio da je taj čin čin "jedne normalne političke stranke", i da nisu ponudili rušenje Beograda, već svoje žrtve. "Neka gleda (Boris Tadić) kako odlazimo jedan po jedan, neće dočekati da odemo svi, a Srbija zaslužuje da joj se prinese i po neka žzrtva", naveo je on i najavio da će miting biti produžen danas i zamolio okupljene da ostanu sve vreme zajedno i da pokažu celom svetu "da mi možemo sve na naš način".

"Ovo (štrajk gladju) je moj način. Ja ne poznajem drugi, ne odobravam drugi i ne prihvatam drugi i bilo šta da želite da uradite pomislite šta bih ja uradio", poručio je Nikolić.

Pogledajte još