Nikolić na stiroporu čeka izbore

BEOGRAD, 16. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić je u subotu, nakon što je pozvao okupljene pristalice da se razidju, seo na komad stiropora na bini i najavio da će tu ostati da štrajkuje gladju i žedju dok ne iznudi datum vanrednih parlamentarnih izbora. Taj Nikolićev potez naišao je na odobrenje okupljenih koji su ga glasno pozdravili aplauzom i uzvicima "Borise odlazi" i "Izbori, izbori".

Odmah za Nikolićem, na stiropor su na bini seli zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić i poslanica Jorgovanka Tabaković, kao i čelnici strankama koalicije "Za promene" okupljene oko naprednjaka - Velimir Ilić, Milanka Karić i Aleksandar Vučić.

Nikolić je nakon tročasovnog mitinga okupljenima poručio da odu kućama, jer oni i tamo imaju posla a da on "prečeg i važnijeg posla od ovog nema".

Ranije je najavio da je štrajk gladju i žedju njegov hrišćanski način borbe za raspisivanje vanrednih izbora da bi Srbiji bilo bolje.

Miting Srpske napredne stranke počeo je oko 12.30, a na bini su se smenjivali govornici koji podržavaju zahtev opozicije da se odredi datum vanrednih parlamentarnih izbora. Najveći deo pristalica SNS je i dalje ispred Doma Narodne skupštine mada je jedan deo počeo da se razilazi.

Pored lidera opozicije, njima su se obratili predsednik Romske partije Srdjan Šajn, profesor Pravnog fakulteta Oliver Antić, sekretar Udruženja paraplegičara Beograda Vukašin Bošković, gradjanka Borjana Milaković koji su podržali zahtev za vanrednim izborima i smenu sadašnje vlasti.

Okupljenima su se obratili i predstavnik Srba sa Kosova Milan Ivanović i predsednik Inicijativnog odbora Radničko-seljačkog pokreta Srbije Zoran Dragišić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.