Za tri meseca 530.000 putnika

BEOGRAD, 17. aprila 2011. (Beta) - Aerodrom "Nikola Tesla" uslužio je 530.000 putnika u prva tri meseca ove godine, što je 70.000 putnika više nego u prvom kvartalu 2010. godine, izjavio je u nedelju generalni direktor beogradske vazdušne luke Velimir Radosavljević.

On je u intervjuu agenciji Beta podsetio da je protekla godina za beogradski aerodrom u poslovnom smislu bila do sada najuspešnija, a početak 2011. godine nagoveštava još bolje rezultate.

"Trenutno se rast obima saobraćaja odvija još ubrzanijim tempom. Tome najviše doprinose niskotarifne kompanije čiji udeo čini već oko 17 odsto ukupnog broja putnika koje imamo", kazao je Radosavljević.

"Aerodrom 'Nikola Tesla' prošle godine je dobio nagradu za najveći broj novih aviokompanija u Evropi, a taj trend je nastavljen i ove godine", kazao je Radosavljević.

On je dodao da su sada ponudu proširile i avio-kompanije sa kojima aerodrom već posluje, a da beogradski aerodrom postaje partner na duge staze.

Kao primer ove tvrdnje, Radosavljević je istakao najnoviju odluku austrijske niskotarifne aviokompanije "Niki" da na liniji Beograd-Beč udvostruči broj letova, prevashodno zbog potreba poslovnih putnika.

Pogledajte još