Pobede Dalasa, Atlante, Majamija i Čikaga

BEOGRAD, 17. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Dalasa, Majamija, Atlante i Čikaga zabeležili su prve pobede u prvom kolu plej-ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA).

Dalas je pobedio Portland sa 89:81. Najefikasniji u timu iz Teksasa bio je Dirk Novicki sa 28 poena, od čega je čak 18 postigao u poslednjoj četvrtini.

Nemački reprezentativac imao je problema sa šutom tokom meča, ali je bio pravi kada je bilo najpotrebnije. Novicki je postigao 12 uzastopnih poena u završnici utakmice, kada je Dalas izjednačio, pa na kraju i poveo.

Džejson Kid dodao je 24 poena. Predrag Stojaković postigao je šest poena. Najefikasniji u Portlandu bio je Lamarkus Oldridž sa 27 poena.

Majami je na svom terenu izdržao nalete Filadelfije i pobedio je sa 97:89. Najefikasniji kod Hita bio je Kris Boš sa 25 poena i 12
skokova, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 21 poenom i 14 skokova.

Dvejn Vejd završio je utakmicu sa 17 poena za Majami, od čega pet u poslednje 94 sekunde utakmice.

Filadelfija je za četiri i po minuta u poslednjoj četvrtini napravila seriju od 12:0 i prišla na poen zaostatka, 88:87, ali nije uspela da povede. Najefikasniji kod Seventisiksersa bio je Tadeus Jang sa 20 poena i 11 skokova.

Čikago je kod kuće pobedio Indijanu sa 104:99.

Bulsi su gubili pred kraj i sa 10 poena zaostatka, 98:88, ali su uspeli da preokrenu, najviše zahvaljujući Deriku Rouzu, koji je
utakmicu završio sa 39 poena, i Kajlu Korveru, koji je postigao trojku kojom je domaći tim poveo.

Čikago je u poslednja tri i po minuta napravio seriju od 16:1. Rouz je u toj seriji postigao sedam poena.

Atlanta je u gostima pobedila Orlando sa 103:93, iako je centar domaćih Dvajt Hauard odigrao izvanredno.

Džo Džonson sa 25 i Džamal Kroford sa 23 poena predvodili su Atlantu do trijumfa, iako je Hauard izjednačio lični rekord karijere sa 46 poena, uz 19 skokova.

Orlando je prošle godine izbacio Atlantu sa 4:0, u najubedljivijoj seriji u istoriji NBA. Ova utakmica bila je, medjutim, potpuno drugačija. Atlanta je vodila čak i sa 18 poena razlike.

Pogledajte još