Gas u Srbiji mora da poskupi

NOVI SAD, 17. aprila 2011. (Beta) - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da prirodni gas u Serbiji mora da poskupi, jer je od poslednje korekcije cene prošlo dve godine, a nabavna cena porasla za poslednjih godinu dana sa 270 na 400 dolara.

Bajatović je u intervjuu za Dnevnik rekao da je nepopularno stalno govoriti o tome da gas mora da poskupi zato što je Srbija uvoznik gasa, a cene na medjunarodnom tržištu stalno rastu.

"To ne voli da čuje ni Vlada Srbije, baš kao što ne vole ni stranačke centrale, posebno u izbornoj godini. Ali svi zaboravljaju da gas za domaćinstva nije poskupeo dve godine, a da je njegova nabavna cena porasla sa 270 na 400 dolara samo za poslednjih godinu dana", rekao je Bajatović.

Dodao je da je gas trebalo da poskupi još u novembru prošle godine, ali da je održano obećanje da neće poskupeti do kraja grejne sezone, iako potrošači duguju Srbijagasu 680 miliona evra.

"Naravno da smo tako pomogli svim potrošačima i praktično subvencionisali potrošnju gasa u Srbiji", ocenio je Bajatović.

Pogledajte još