NADAM SE DA ĆE NA NAŠEM BALKANU NESTATI PREDRASUDE: Arben Bajraktaraj o ulozi Dardana Beriše u seriji "Besa"

Gledaoci "Superstara" tokom vikenda za nama odgledali su finale druge sezone serije "Besa" dok će na "Prvoj" televiziji poslednje dve epizode biti emitovane večeras i sutra. Tim povodom, ali i kako bi odgovorili na pitanje hoće li biti treće sezone, danas su na K1 televiziji govorili glavni glumci Radivoje Raša Bukvić i Arben Bajraktaraj.

- Nikome cilj nije bio da se od ove serije obogati, već da napravimo nešto što valja. Da napravimo vanremensku seriju koju će gledati i buduće generacije. Niko nije želeo da juri 'šer', već da i za deset godina budemo jednako gledani - kazao je Raša Bukvić u emisiji "Kec na jedanaest".

- Moj lik, Uroš Perić, je čovek kojem stalno nad glavom stoji crni oblak. On ima samo ono što nosi u srcu.

Njegov direktni suparnik u seriji, Arben Bajraktaraj koji tumači lik Dardana Beriše, uključio se u emisiju iz Pariza u kojem živi i radi i kazao da će najteže biti završiti ovu seriju.

- Dardana u drugoj sezoni nema mnogo. Ima ga taman toliko koliko bi trebalo da ga bude. Ja tek sada gledam nove epizode. U odnosu na prvu sezonu, on je sada u poziciji potpune nemoći. Čovek ja zapravo uvek u poziciji nemoći. I u onosu sa prirodom, okolnostima. Čovek nije savršen pa nisu ni naši likovi - rekao je poznati glumac na K1.

- Zavoleli smo svoje likove i najteže će biti scenaristima. Biće teško završiti ovu seriju. Voleo bih da se lepo završi, jer koliko god da je teška i obiluje nasiljem, ipak se nazire neko svetlo.

Istakao je Bajraktaraj i da "Besa" nije samo lokalna priča i da tome najbolje u prilog govore sjajne reakcije u Estoniji u kojoj je prikazana i delom snimljena druga sezona.

- Želim vam sve najbolje u novoj godini i nadam se da će na našem Balkanu biti što manje predrasuda - poručio je Arben iz Pariza, a Raša Bukvić je dodao da su umetnici dužni da grade mostove među ljudima i da je "Besa" najbolji primer za to.

Autor: Nadlanu.com
Foto: SUPERSTAR TV - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još