Etiopljanin Reda Cegae - pobednik Beogradskog maratona

BEOGRAD, 17. aprila -  Etiopljanin Reda Cegae pobedio je na 24. Beogradskom maratonu pošto je trku pretrčao za dva sata, 14 minuta i 41 sekundi. Drugi je stigao Kenijac Četo Ruto, sa zvaničnim vremenom od dva sata, 18 minuta i 33 sekunde. Treći je  još jedan Etiopljanin, Mulugeta Gerem, sa vremenom od dva sata, 19 minuta i 26 sekundi.

Pobednik je izjavio: "Ova trka je za mene bila veliki izazov. Imao sam krizu na 30. kilometru, ali sam se posle toga izdvojio i lako finiširao. Smetao mi je vetar da ostvarim bolji rezultat, ali veoma sam zadovoljan i uspehom i boravkom u Beogradu", rekao je Cegae novinarima posle trke.

Kenijka Vaithaka Njambura pobedila je u ženskoj konkurenciji, deonicu je prešla za dva sata, 34 minuta i 31 sekundu. Posle nje stigle su dve Etiopljanke, Debele Hailu, sa vremenom od dva sata, 34 minuta i 31 sekundu, i Seipu Sebioka sa vremenom od dva sata, 35 minuta i 14 sekundi.

Etiopljanin Bikila Tekele pobedio je u polumaratonu - jedan sat, tri minuta i 46 sekundi. Drugoplasirani je bio Kenijac Kebenei Kiprigut sa vremenom od sat, četiri minuta i osam sekundi. Treći je bio takođe Kenijac Mbiti Vanbua, koji je deonicu prešao za sat, četiri minuta i 19 sekundi.

Peti je bio Miloš Mitrić, sa vremenom od jednog sata, osam minuta i 38 sekundi, što mu je, međutim, bilo dovoljno da pobedi u prvenstvu Srbije.

Pobednica polumaratona je Reda Kiros iz Etiopije sa vremenom od jednog sata, 12 minuta i 35 sekundi. Druga je bila takođe Etiopljanka Alemu Bekele, koja je deonicu prešla za tačno sat i 13 minuta.

Olivera Jevtić bila je treća u ženskoj konkurenciji na polumaratonu, ali joj je to bilo dovoljno da postane šampion Srbije.

N.D i agencije

Pogledajte još