Jelena donela izjednačenje, odlučuje dubl

BEOGRAD, 17. aprila 2011. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije izjednačila je u Bratislavi na 2:2, u plej-ofu za popunu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Jelena Janković pobedila Danijelu Hantuhovu sa 2:1 u setovima (6:2, 3:6, 7:5).

Pobednika meča odlučiće dubl, a prethodno je najavljeno učešće Jelene Janković i Aleksandre Krunić i Hantuhove i Magdalene Ribarikove.

Slovačka je ranije danas povela sa 2:1 pošto je Ana Ivanović zbog povrede stomačnih mišića predala meč Dominiki Cibulkovoj pri rezultatu 4:6, 3:3.

Selektor Srbije Dejan Vraneš ipak je odlučio da Jankovićeva izađe na teren protiv Hantuhove, iako je ranije bila prijavljena samo za meč dublu.

Osma teniserka sveta je dobro igrala u prvom setu, dva puta je oduzela servis protivnici i tu prednost sigurno sačuvala do kraja i za 42 minuta igre povela u meču.

Hantuhova je mnogo bolje igrala i servirala u drugom setu, u drugom gemu napravila je brejk, koji je sačuvala do kraja i izjednačila na 1:1.

Slovakinja, 33. teniserka sveta, nastavila je sa dobrom igrom na početku trećeg seta, posle brejka u trećem gemu i osvojenog servisa
povela je sa 3:1. Jankovićeva je nakon toga zaigrala bolje i preokrenula na 5:4, a u devetom gemu nije uspela da iskoristi meč loptu.

Slovakinja je nakon toga izjednačila, a srpska teniserka je zatim vezala dva gema i posle dva sata i 47 minuta igre donela reprezentaciji Srbije drugi, izjednačujući poen.

Pogledajte još