NEUTEŠNA ĆERKA: Jelena Njegomir posvetila tetovažu pokojnoj majci Merimi (FOTO)

Juče se navršilo tačno 40 dana od smrti pevačice narodne muzike Merime Njegomir.

Merima je izgubila borbu protiv opake bolesti u 69. godini i iza sebe ostavila neutešne ćerke Ljubicu, Jelenu i Milicu i sina Marka, brojne rođake i prijatelje.

Dan nakon pomena na Novom groblju u Beogradu, pevačicina naslednica Jelena svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram pokazala je tetovažu na ruci posvećenu preminuloj majci i otkrila kako se bori sa činjenicom da je ostala bez najvažnije podrške u životu.

- Na dan mog rođenja 22. decembra '83. godine bio je najkraći dan u godini. Možda baš zato pokušavam u svakoj tami da nađem trag sunca. Od mojih 38 godina dobar komad života obojila mi je želja da zavolim život. Na kraju sam uspela. Ali taj život mi je zadao takve šamare da sam se od siline zavrtela u stilu piruete. Dok se još uvek rotiram uspevam da svetlošću obasjam odgovore sve do jedne tačke. A od te jedne ništa mi nije jasno. Nikada me lažne utehe nisu zanimale. Samo istina. Sada nosim kao teg jedno veliko "Zašto". Ono je pitanje svih pitanja, a odgovor nekada izostane. I to je tako. Nekada baš jer nam taj odgovor nedostaje, zadrži se tuga. Ali tužniji je svet u kom se takva pitanja ne postavljaju. Kao i onaj u kom smo učeni da biti bezosećajan znači biti jak. A da su tuga i nemoć za slabiće. Stvarna jačina živi u dozvoli da osetimo sve što do nas dođe. Hrabro je da se bacimo na pod kad zaboli. Jer znamo da će udarac o dno da zaboli. A takvu bol izdržati je isto kao preživeti bojno polje. Izlazak iz sveta koji je pun iskrivljenih istina je u tajni da sve što misliš - pomisli suprotno. Oni koji su bili uz mene u najtežim trenucima ikada, zapečatili su svoja mesta u prvim redovima mog života. I zaslužili da budu tu i u radosti. A biće je - poručila je Jelena.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: merimanjegomirofficial/Instagram

Pogledajte još