Stanojević: Adija za mene više ne postoji

BEOGRAD, 17. aprila 2011. (Beta) - Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je suspendovao Dominika Adiju zbog nedisipline, rekavši da fudbaler iz Gane za njega "više ne postoji".

"Nije on kod mene 'na ledu', već zbog ponašanja na terenu i van njega. Zbog toga će snositi posledice. On je suspendovan i sada je na klubu da odluči dalje šta će sa njim. Ne želim da se bavim igračem koji je na pozajmici a ne izvršava profesionalno svoje obaveze", rekao je Stanojević novinarima posle treninga.

Partizan je juče izgubio od Vojvodine sa 1:0 na svom terenu, čime je ostao bez bodovne prednosti nad Crvenom zvezdom. Adija je smenjen u 60. minutu, posle čega je otišao direktno u svlačionicu.

"Posle utakmice je prvo ušao u problem sa Nađom, on mu je rekao šta misli o njegovoj igri, a potom sam mu i ja rekao šta imam. On za mene više ne postoji i naravno da na njega ne računam. Rekao sam upravi da je narušio profesionalnu disciplinu i to je to. Ne postoje drugi igrači koji su takvi. Svi maksimalno profesionalno izvršavaju svoje obaveze. Jedino se on nije uklopio", rekao je Stanojević.

Trener Partizana rekao je da je prvi poraz u prolećnom delu sezonu svima u klubu teško pao.

"Nije nam lako, ali okrećemo se meču sa Smederevom, to je za nas sada prioritet. Nije bila burna noć, proveli smo je na Teleoptiku, analizirali smo meč, to je uobičajena praksa, ništa se spektakularno nije dogodilo", rekao je Stanojević.

"Ništa nije drugačije nego pre pet dana - alarmi su upaljeni onog trenutka kad smo počeli lošee da igramo. Mi i dalje odlučujemo o svemu, mi smo prvi i mi se pitamo i odlučujemo o svojoj sudbini. Imamo lakši raspored do kraja od naših rivala. Ne mora da znači da će derbi da odluči šampiona. Šta nam znači pobeda ako posle nekge kiksnemo. Ima još utakmica do kraja".

Navijači su juče pogrdno skandirali svom timu, a novinare je zanimalo da li Stanojević razmišlja o mogućnosti da bude smenjen, pošto je tim u padu forme.

"Ne razmišljam o tome. Ja sam na ovom mestu uvek 'na nišanu', po prirodi posla. Ne želim da razmišljam o tome, da pričam o tome i da stavljam sebe ispred Partizana. Ne vidim razlog da se posle jednog poraza priča o tome, ali sa druge strane ne bi bio ni prvi ni poslednji koji je otišao, zaista nemam problem sa tim da odem i danas i sutra", rekao je Stanojević.

On je prihvatio krivicu za lošu formu tima.

"Žao mi je što su navijači došli u situaciju da pevaju takve stvari igračima i meni, ali to je normalno kada se izgubi utakmica. Zaista ne razmišljam o tome. Ne plašim se, nemam problem te vrste. Imam viziju kako treba da izgledamo u naredne tri godine, ali ako ne bude sve išlo po planu, nemam problem da se rastanemo", rekao je on.

Pogledajte još