Naše teniserke pobedile

BEOGRAD, 17. aprila - Srbija se vratila u Svetsku grupu FED Kupa, pobedivši Slovačku sa 3:2! Iako su u dublu Jelena i Aleksandra bile na ivici poraza, pobedile su i to spektakularno. Aleksandra Krunić junakinja dana!

Srbija je gubila 0:1 u setovima, gubila je u drugom 1:5, ali je napravila preokret kakav se retko viđa! Ovaj meč je imao dramatičan, gotovo neverovatan tok.

Slovakinje su u prvom setu dominirale i dobile ga sa 6:2. Drugi set ih je na dve meč lopte delio od spektakularne pobede, ali drama je tek počela za njih jer se Jelena i Aleksandra nisu dale. 

Slovakinje su u drugom setu, naime, napravile brejk i povele 1:0 i imale prednost od čak 5:1. Tada počinje neverovatan preokret Jelene i Aleksandre. Aleksandra Krunić je pokazala veliki talenat i potencijal i izluđivala je Slovakinje i njihovu publiku. Od 5:1 Srpkinje su izjednačile, a onda i dobile drugi set. 

Treći set bio je još uzbudljiviji i pun preokreta. Slovakinje su povele 5:4 (oduzele su servis našim devojkama), ali Jelena i Aleksandra su izjednačile na 5:5, a potom i povele 6:5.

Došlo se do 7:7, a u odlučujućem meču nema taj-brekova. Servirala je Aleksandra i pokazala veliko srce, Srbija je ponovo bila u vođstvu - 8:7. 

Slovakinje nisu izdržale teret, Hantukova je pogrešila a Jelena i Aleksandra su pobedile i Srbiju vratile u Svetsku grupu FED kupa.

N.D. 

Pogledajte još