Slovaci kritikuju Hantuhovu i Ribarikovu

BRATISLAVA, 18. aprila 2011. (Beta) - Slovački mediji su kritikovali teniserke iz te zemlje ističući da su u duelu Fed kupa protiv reprezentacije Srbije "izgubile dobijen meč".

"Par Hantuhova-Ribarikova je krenuo sjajno, a poražene su zbog svoje lakomislenosti i grešaka. Nisu psihički izdržale to da imaju suverenu prednost i da mogu lako da prođu dalje", navele su Hospodarske novine u komentaru duela za popunu Svetske grupe Fed kupa, u kojem je Srbija u Bratislavi minulog vikenda pobedila Slovačku sa 3:2.

Mediji za poraz krive pre svega teniserke Danijelu Hantuhovu i Magdalenu Ribarikovu, koje su dobro počele odlučujući dubl meč, ali su na kraju poražene od Jelene Janković i Aleksandre Krunić.

"Slovačke teniserke pretvorile su u poraz i ono što se nije moglo", piše slovački dnevnik SME i dodaje da je inače smireni selektor slovačkih teniserki Matej Liptak obuzet emocijama teško tražio reči.

"Sve je pokvarilo nekoliko loptica. Najviše mi je krivo što tako blizu Svetkom kupu možda nećemo moći da priđemo još dugo. Uprkos porazu želim da pohvalim naše teniserke koje su se borile do kraja", kazao je slovačkim medijima Liptak.

Za Danijelu Hantuhovu je izgubljen meč u dublu protiv Jelene Janković i Aleksandre Krunić velika frustracija.

"Bili smo blizu da porazimo jedan od najboljih timova na svetu. Do rezultata 6:2, 5:1 smo igrale super. Sve nam je polazilo za rukom, a onda je došlo par loptica na kojima se sve pokvarilo", rekla je Hantuhova za Pravdu.

Ona preokret u meču dubla pripisuje tome što se u jednom trenutku razigrala mlada igračica Srbije Ana Krunić.

"Odjednom nismo igrale dovoljno agresivno, nismo držale nivo iz uvoda meča i popustile smo. Uz svo poštovanje prema Srpkinjama, one nemaju osćaj za dubl i nisu ništa ekstra igrale. Mi smo se prilagodile njihovoj igri i to je bio problem", kazala je Hantuhova.

Slovačke teniserke kazale su da ih poraz posebno posebno boli zbog sjajne podrške domaćih navijača u Bratislavi.

"Za deset godina, koliko igram u Fed kupu, nisam nikada osetila takvu podršku. Mogu da obećam da ćemo sledeće godine učiniti sve da se vratimo u elitnu grupu", kazala je Hantuhova.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.