"Sedam i po" premijerno u Ateljeu 212

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Predstava "Sedam i po" Miroslava Momčilovića, u režiji Darijana Mihajlovića, premijerno će biti izvedena u utorak uveče u "Ateljeu 212" u Beogradu, a 21. aprila i u Novosadskom pozorištu / Ujvideki Sinhaz.

"Tri pozorišta iz regiona, 'Atelje 212' iz Beograda, Ujvideki sinhaz iz Novog Sada i Narodno pozorište Republike Srpske iz Banjaluke zajedničkim snagama napravila su predstavu koja predstavlja kreativno nadigravanje, odmeravanje mašte i talenta", rekao je danas na konferenciji za novinare upravnik "Ateljea 212" Kokan Mladenović.

Predstava je premijerno izvedena u Banjaluci, 7. marta, a nakon beogradske i novosadske premijere i nekoliko repriznih izvođenja, od jeseni će biti na redovnom repertoaru "Ateljea 212".

Drama "Sedam i po", kao i film koji je prema sopstvenom scenariju pre pet godina snimio Miroslav Momčilović, sastavljena je od sedam priča od kojih svaka govori o jednom od sedam smrtnih grehova, s tim što je radnja iz Novog Beograda, koji je u središtu filmske priče, u predstavi izmeštena na ceo prostor nekadašnje Jugoslavije.

Pogledajte još