Potpredsednik SDU najavljuje štrajk ukoliko vlast popusti

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Potpredsednik Socijaldemokratske unije (SDU) Miloš Adamović izjavio je u ponedeljak da će i sam početi štrajk gladju i žedju, ukoliko pod pritiskom štrajka opozicionih prvaka vlast bude popustila jer tada takve metode postaju legitimni način političke borbe.

"Ukoliko vlast bude popustila i sam ću pribeći istim metodama i prestati da uzimam hranu i vodu sve dok se sa političke scene Srbije ne povuku Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Boris Tadić, tri osobe koje su najodgovornije za trenutnu situaciju u našoj zemlji", istakao je Adamović u izjavi za javnost.

On je ocenio da, sve dok vladajuća koalicija ima većinu u Skupštini Srbije, ne postoji zakonska obaveza koja bi ih mogla naterati na raspisivanje prevremenih izbora, kao i da bi popuštanje pred bilo kakvim patetičnim ucenama bilo samo dodatno urušavanje demokratskog poretka u Srbiji.

"Nema nikakve sumnje da vlast u Srbiji ima katastrofalne rezultate. Nije sporno da bi na osnovu tih rezultata Vlada Republike Srbije trebalo da ima moralnu obavezu da podnese ostavku i na izborima proveri poverenje kod gradjana", naveo je Adamović i dodao da, medjutim, sve dok vladajuća koalicija ima većinu nema obaveze u zakonu da raspišu vanredne izbore.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.