Đilas novi predsednik KSS, Duda ostaje selektor

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izabran je u ponedeljak za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Đilas je jednoglasno izabran na Skupštini saveza.

On je ponovio da ima četiri cilja: vraćanje košarke gde joj je mesto - na staze uspeha, oživljavanje regionalnih košarkaških centara u Srbiji, omasovljenje košarke i popularizacija ženske košarke, kako bi bila u istom rangu sa muškom.

"Prvi cilj je dobro funkcionisanje Saveza do Olimpijskih igara u Londonu", rekao je on.

Novi predsednik imenovao je odmah četvoricu potpredsednika i dao im zaduženja. Dejan Bodiroga biće zadužen za reprezentativne selekcije, Dejan Tomašević za takmičenja, Ana Joković za žensku košarku, a Vuk Mitrović za marketing.

"Izabrao sam ljude koji neće biti samo potpredsednici, nego one koji hoće vredno da rade", rekao je gradonačelnik Beograda.

Novoizabrani predsednik je rekao da će Dušan Ivković ostati selektor muške reprezentacije Srbije.

"Ivković ostaje selektor. Kada smo se dogovarali, nijednu jedinu reč nismo pričali o novcu i dugovanjima. Verujem da svako ko radi treba da bude plaćen", rekao je Đilas novinarima po izboru za novog predsednika KSS-a.

Ivković nije želeo ovih dana da komentariše navode da će ostati selektor ako Đilas bude izabran na mesto predsednika KSS.

On je podneo ostavku u februaru, jer kako je rekao, nije fizički i mentalno spreman da obavlja tu funkciju. Njegov ugovor sa Savezom ističe na kraju olimpijskog ciklusa.

Đilas je funkciju predsednika KSS-a nasledio od Dragana Kapičića, koji je izabran 2007. godine.

Pogledajte još