Nikolić je svestan, stanje zabrinjavajuće

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić i dalje odbija da uzima hranu i vodu, svestan je i može da komunicira, ali je njegovo zdravstveno stanje zabrinjavajuće, izjavio je u ponedeljak popodne lekar Momčilo Babić novinarima u privatnom Beogradskom Kliničko-bolničkom centru.

"Tomislav Nikolić upravlja svojim postupcima u potpunosti. Nema nikakvih znakova da dolazi do popuštanja bilo kog vitalnog organa", rekao je Babić i naveo da lekari čine sve da ga ubede da promeni odluku o štrajku gladju i žedju, ali za sada bez uspeha.

On nije želeo da iznese detalje o terapiji koju prima Nikolić, ali je kazao da se terapija primenjuje i da Nikolić dobija lekove za funkcionisanje srca i protiv bolova.

Lekar je istakao da ne leči Tomislava Nikolića, navodeći da se o njemu stara ozbiljan i kvalitetan lekarski konzilijum, a da on ima ulogu konsultanta za organizovanje kvalitetne zdravstvene zaštite.

Nikolić je dao saglasnost da se novinarima daju na uvid svi laboratorijski nalazi, jer su to tražili, rekao je Babić i naveo da je on protiv toga, pošto je to suprotno lekarskoj etici i da on neće dati takav nalog.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.