Nikolić ne odustaje od štrajka

BEOGRAD, 18. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić, koji od subote štrajkuje gladju i žedju, kazao je u ponedeljak da "nema nikakvih dilema" i da ne odustaje od protesta.

Nikolić je izjavu novinarima dao u sobi privatnog Kliničko-bolničkog centra "Beograd" gde je smešten nakon što mu je u nedelju oko 20 sati pozlilo u prostorijama SNS-a u Domu narodne skupštine.

Predsednik SNS-a je svestan i komunikativan, ali je izjavu dao govoreći tihim glasom. Nikolić je naveo da se oseća relativno dobro, da ga je prošla glavobolja, ali da ima probleme sa želucem.

Prema njegovim rečima, doktori su pokušali da ga ubede da prekine štrajk i oni su jedini koji to čine. Nikolić je kazao da do sada nije direktno dobio poruku patrijarha Irineja da treba da prekine štrajk, ali da očekuje da bi tu poruku tokom dana neko mogao da mu prenese.

Nikolić je kazao da predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić ne mora više da ga obilazi, već da je dovoljno samo da mu se javno obrati. Tadić je razgovarao u nedelju sa Nikolićem u Domu narodne skupštine, nakon čega je kazao da izbori mogu da budu raspisani nakon što Srbija dobije status kandidata za EU.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.