Majami lako protiv Filadelfije, Čikago dobio Indijanu

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši Majamija pobedili su u Filadelfiju sa 94:73 i poveli u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije sa 2:0.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lebron Džejms sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Kris Boš dodao 21, uz 11 skokova. Dvejn Vejd, čiji je nastup bio neizvestan zbog jake migrene, ubacio je 14 poena.

Tadeus Jang bio je najefikasniji u ekipi Filadelfije sa 18 poena, a Evan Tarner dodao je 15.

Na poluvremenu Majami je vodio sa 49:31, a Boš, Džejms i Vejd su do pauze postigli najmanje po 10 poena. Prva petorka Filadelfije je u prvih 24 minuta postigla samo devet poena, a ceo tim je u prvom delu meča imao loš procenat šuta, 25 odsto, što su domaći iskoristili i od početka stekli prednost.

Majami je u prvoj utakmici pobedio sa 97:89, a nikada nije ispao iz plej-ofa posle vođstva od 2:0 u seriji. Treća utakmica igra se u četvrtak uveče.

Košarkaši Čikaga pobedili su na svom terenu Indijanu sa 96:90 i poveli u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije sa 2:0.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Derik Rouz sa 36 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je Karlos Buzer dodao 17 poena uz 16 skokova.

U timu Indijane Deni Grejndžer postigao je 19 poena, a Ej Džej Prajs dodao je 13 poena.

Bulsi su nešto više od minut pre kraja poveli sa 90:85, "trojkom" Kajla Korvera, ali je Prajs sa tri slobodna bacanja 23,4 sekunde pre kraja smanjio zaostatak Pejsersa na dva poena.

Pobedu Čikagu u završnici doneli su Deng i Roni Bruer sa linije za slobodnja bacanja.

U prvom meču Bulsi su pobedili sa 104:99. Treća utakmica na programu je u četvrtak uveče.

Pogledajte još