10 trikova da se negujete u svojoj kući

Vreme je za veliko spremanje - i kose, tena, lica... Opremite se sitnicama i počnite. Otkrivamo kako možete uz minimalne troškove da izgledate negovano.  

OŠTEĆENA KOSA
Mešajte mikserom tri kašičice korena belog sleza sa kašičicom putera i vode, dok ne dobijete kremastu masu koju je potrebno naneti na kosu pre šamponiranja i držati 15 minuta, pa isprati.
 

(old_image)

MASNA KOSA
Umočite četku u činiju sa kukuruznim brašnom. Sačekajte desetak minuta, a zatim prstima protresite kosu kako biste se rešili ostataka brašna koje se zadržalo na vlasima.

 
MASNA KOŽA
Koru jednog limuna ostavite u malo vode. Usitnite mikserom da se dobije gusta tečnost koju koristite kao losion. Ostavite na licu nekoliko minuta i obrišite komadićem vatem. Možete i da izgnječite zrelu breskvu. Nanesite na lice i vrat i ostavite 20 minuta.

OTEČENI KAPCI
Na kapke staviti kriške pomorandže i ostaviti 10 minuta.

PRELIV ZA TAMNU KOSU
Jednu kašiku lista zove preliti sa 3/4 šolje vode, pa staviti da proključa. Ostaviti da odstoji 15-20 minuta, dodati četvrtinu šolje sirćeta i preliti opranu kosu.

(old_image)

SJAJNI NOKTI
Dve kašike ulja od jojobe pomešati sa 4 kapi eteričnog ulja od lavande, masirati deset minuta nokte, sve do korena, a potom istrljati pamučnom krpicom.

 

MASKA ZA SUVU KOSU
Izgnječite bananu, pa sa pavlakom ili mladim sirom umutite kašu. Naneti na lice i nakon 20 minuta isprati mlakom vodom. Jedan od predloga je i da žumance pomešate sa malo soka od šargarepe i dodati nekoliko kapi maslinovog ulja. Naneti na lice i vrat pa isprati mlakom vodom posle pola sata.

(old_image)

BALZAM ZA USNE
Zagrejati desetak sekundi u mikrotalasnoj 10 grama putera, a zatim dodati pola kašičice meda. Masom premazati usne.

 

DUBINSKO ČIŠĆENJE KOŽE GLAVE
U posudu sipati dve čaše vode, čašu jabukovog sirćeta, dve kašike sušene ili sveže nane i pet listova lorbera, pa 10 minuta kuvati na tihoj vatri. Procediti. Pre pranja kose ovim tonikom blago masirati kožu glave.

 

PILING 
Uzmite 20g žutog šećera, pomešajte sa šoljom soka od limuna, namažite na kožu i ostaviti 30 minuta da se osuši. Skinite blagim kružnim pokretima. Još jedan predlog je da pomešate mlevenu kafu i supenu kašiku maslinovog ulja. Smesom istrljati lice i isperite mlakom vodom.

 

VOLUMEN KOSE
U pola čaše mlake vode stavite kašiku meda i kašiku sirćeta, promešajte, sipajte u bocu sa raspršivačem. Opranu kosu prosušite peškirom, poprskajte mešavinom i utrljajte u kosu.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još