Festival "Trajbeka" počinje u sredu

NJUJORK, 19. aprila 2011. (Beta) - Dokumentarni film "Union" Kamerona Kroua, o muzičkoj saradnji Eltona Džona i Leona Rasela, otvoriće u sredu Deseti međunarodni filmski festival Trajbeka u Njujorku.

Među filmovima koji će biti premijerno prikazani u Njujorku su drama "Last Night" sa Kirom Najtli i Semom Vordingtonom i komična drama "Everything Must Go" sa Vilom Ferelom. Glumac i režiser Šon Pen učestvovaće u diskusiji posle projekcija dokumentarnog filma "Love Hate Love" o tri porodice pogodjene terorizmom.

Očekuje se da će taj film privući veliku pažnju na festivalu, koji su Robert De Niro, Džejn Rozental i Krejg Hatkof osnovali posle terorističkih napada na Njujork 11. septembra 2001.

Na festivalskom programu biće komedija Majkla Vinterbotoma "Trip", kao i drama "Western Blackthorn" Matea Hila sa Semom Šepardom u glavnoj ullozi.

Među dokumentarnim filmovima na programu su "GOD Bless Ozzy Osbourne", o životu rokera Ozija Ozborna i "Catching Hell", priča o opsesivnom navijaču u režiji Aleksa Gibnija.

Ovogodišnji Festival Trajbeka završava se 1. maja, projekcijom romantične komedije "Newlyweds", čiji je reditelj i junak Edvard Berns.

Pogledajte još