U Ljubljani mirno pred fajnal for

LJUBLJANA, 19. aprila 2011. (Beta) - Utakmice polufinala završnog turnira košarkaške Jadranske lige igraju se u utorak u Ljubljani, ali to ne bi moglo da se zaključi na osnovu atmosfere na ulicama glavnog grada Slovenije.

Centar grada oko Tromostovlja deluje sasvim mirno, a jedino se mogu primetiti manje grupe navijača iz Srbije. Ipak, očekuje se da utakmici Partizan - Budućnost prisustvuju navijači crno-belih iz Slovenije i Austrije.

Jedino što ukazuje da će danas početi borbe za šampionski prsten su pojedini igrači koji obučeni u klupske trenerke šetaju centrom grada, pa su tako, pored ostalih, stanovnici Ljubljane mogli da vide Partizanov tamnoputi dvojac Nejtan Džavai-Džejms Gist.

U hotelu u centru u kojem su smešteni igrači i novinari nalazi se i dosta poznatih gostiju iz sveta košarke, medju kojima je i bivši trener crno-belih Duško Vujošević, kao i funkcioner Hemofarma Marko Ivanović.

Organizatori turnira saopštili su da je prodato 9.000 ulaznica, a očekuje se da nova hala Stožice danas bude puna. Cene kompleta karata koštaju od 20 do 100 evra. Prva polufinalna utakmica Partizan -Budućnost igra se od 18.15, a u drugom polufinale od 20.45 sastaju se Olimpija i Krka. Finale je na programu u četvrtak.

Pogledajte još