Fabrika Milan Toplica prodata za 1, 6 miliona evra

PROKUPLJE, 19. aprila 2011.(Beta) - Fabrika mineralne vode "Milan Toplica" iz Tulara kod Prokuplja prodata je "Invest internešnelu" iz Beograda za 1,6 miliona evra, izjavio je u utorak agenciji Beta stečajni upravnik Miroljub Dimitrijević.

Dimitrijević je kazao da je fabrika prodata neposrednom pogodbom, a da je o takvoj prodaji preduzeća iz mase, posle tri neuspele aukcije, odluku doneo Odbor poverilaca, krajem decembra prošle godine.

"Na zakazanoj prodaji pojavio se "Invest internešnal" jedini zainteresovani kupac koji je i ispunio sve uslove kupovine, odnosno uplatio je jedan odsto od procenjene vrednosti preduzeća u iznosu od 165,4 miliona dinara", kazao je Dimitrijević.

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora obaviće se do petka 22. aprila a obaveza novog vlasnika kako bi preuzeo kompletnu fabriku sa opremom i zgradama, procenjenu na 3,19 miliona evra, je da u potpunosti isplati cenu po kojoj je fabrika prodata.

Inače, to je drugi put da se ta nekada ugledna fabrika za proizvodnju mineralne vode i sokova, koja ne radi od 2002. godine, privatizuje.

Pogledajte još