Proglašeni dobitnici "Nagrada grada Beograda"

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Nagrade grada Beograda za 2010. godinu, koje se u 19 oblasti dodeljuju najistaknutijim Beograđanima za doprinos razvoju grada, uručene su u utorak na svečanosti u Skupštini Beograda.

U ime dobitnika prisutnima se obratio reditelj i scenarista Nikola Ležaić, koji je nagradu grada Beograda dobio za film "Tilva Roš".

Nagrada za književnost i prevodno stvaralaštvo uručena je književniku Veselinu Markoviću za knjigu "Mi različiti", dok je nagrada za društvene i humanističke nauke pripala Dragoljubu Mićunoviću za delo "Istorija društvenih teorija".

Brankici Stanković je uručena nagrada za autorski i istraživački rad na Televiziji B92, a glumcu Borisu Komneniću nagrada u oblasti pozorišnog stvaralaštva, za ulogu Dezmonda Mortona.

Umetniku Nikoli Koki Janković uručena je nagrada za likovno i primenjeno stvaralaštvo za izložbu "Skulpture i crteži", vokalnoj solistkinji Aneti Ilić priznanje za muziku, a nagrada za prirodne i tehničke nauke uručena je Vladimiru Dragoviću i Mileni Radnović za delo "Bilijari kvadrike i višedimenzionalni Ponseleovi porizmi".

Priznanje u oblasti medicine uručeno je Nadi Popović za delo "Anestezija u traumi", u oblasti arhitekture i urbanizma Slobodanu Rajoviću, a Zoranu Nikeziću i Vasiliju Milunoviću za poslovno stambeni objekat "B2" na Terazijskoj terasi u Beogradu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.