Zvezda želi pobedu protiv Slobode

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Fudbaler Crvene zvezde Marko Vešović rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Slobode Sevojna želi pobedu, kako bi ostala u trci za titulu, ali i zadržala dobru atmosferu pred "večiti" derbi.

"Očekuje nas važna utakmica protiv Slobode, želimo da upišemo tri boda i ostanemo u trci za titulu, ali i želimo da zadržimo dobru atmosferu pred derbi. Sloboda je u prošlom kolu, posle dužeg vremena, pobedila i sigurno će želeti da osvoji neki bod", rekao je Vešović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju sutra od 18 sati na svom stadionu utakmicu 23. kola Super lige Srbije protiv Slobode Sevojna. Zvezda je u prošlom kolu iskoristila poraz vodećeg Partizana od Vojvodine (0:1) i izjednačila se sa crno-belima na tabeli sa 56 bodova.

Na pitanje da li očekuje kiks Partizana u sutrašnjoj utakmici u Smederevu (16.00), Vešović je rekao da je sve moguće.

"Što da ne, sve je moguće. Oni su uzdrmani u poslednje vreme, čekali smo njihov kiks i u Subotici, protiv Rada, Vojvodine. Moramo da gledamo našu igru, naše bodove, nadam se da ćemo na kraju prvi proći kroz cilj", rekao je Vešović.

"Istina, nisam u zavidnoj formi, ali ako dobijem šansu, nadam se da ću je iskoristiti na pravi način, da postignem neki gol", dodao je.

Vešović je istakao da će njegov tim biti oslabljen u "večitom" derbiju, ako navijači Zvezde ostanu pri odluci da bojkotuju utakmicu, koja je planirana za 23. april, na Veliku subotu.

Pomoćni trener Crvene zvezde Slobodan Marović rekao je da je za njegovu ekipu svaka naredna utakmica najvažnija i da očekuje pobedu protiv Slobode Sevojna.

"Igrači su spremni da pruže maksimum i pobede. Igramo dobro, naš prepoznatljivi stil igre. Igrači su shvatili šta želi trener (Robert Prosinečki). U svaku utakmicu ulazimo angažovano, mi smo crvena zvezda i moramo da pobeđujemo. Jedino što nam treba je pobeda", rekao je Marović.

On je rekao da ne poznaje dobro ekipu Slobode Sevojna, ali da će Zvezda igrati svoju igru, jer ne potcenjuje i ne precenjuje nijednu ekipu.

"Imaju dobar tim, ali svi koji dođu na naš stadion moraju da prihvate našu igru. Želimo da što pre postignemo gol, a zatim i što više golova. Dobro igramo, nada se da ćemo igrati još bolje 23. aprila, ali i da ćemo posle tog meča nastaviti do kraja ozbiljno da igramo. Igrači su puni samopouzdanja, atmosfera je dobra, ali nema opuštanja", dodao je on.

Marović je ocenio da u ekipi Zvezde ima 17-18 igrača koji u svakom trenutku mogu da pruže maksimum i da bi za sutrašnji meč trener mogao da napravi neke izmene, kako bi odmorio pojedine igrače za derbi.

On je dodao da su svi bili iznenađeni kada su čuli stav navijača o ne dolasku na derbi, ali da to neće uticati na igru.

"To sigurno neće uticati na našu igru, ali moramo da poštujemo njihovu odluku. Žao nam je, ali pružićemo 120 odsto mogućnosti protiv Partizana i pokušati da ih pobedimo", rekao je Marović.

Pogledajte još