"Slaninijada" u Kačarevu od 14. do 17. februara

Manifestacija "Svetska slaninijada" u Kačarevu, 21. po redu, na kojoj će nastupiti oko 400 izlagača, počeće u četvrtak, 14. i trajaće do 17. februara, najavio je predsednik Turističkog društva "Slaninijada" Nenad Šaletić. Šaletić je, predstavljajući program "Slaninijade'', rekao da očekuje da će četvorodnevna manifestacija privući više od 100.000 posetilaca. 

Prema njegovim rečima, na "Slaninijadi" će se predstaviti 35 velikih izlagača oko 150 malih proizvođača iz cele Srbije, a među učesnicima će biti i izlagači iz Brazila, Francuske, Nemačke, Mađarske, Italije i bivših republika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. U okviru "Slaninijade" biće, kao i svake godine, održano mnoštvo zanimljivih manifestacija, kao što su takmičenje u kuvanju paprikaša "Zlatni kotlić" i prikaz topljenja slanine "Zlatni čvarak". 

Tu je i takmičenje u pravljenju kobasica, kao i u nadvlačenju konopca, smotra stvaralaštva nacionalnih manjina Vojvodine i prikaz kuvarskih veština i folklora. Svečano otvaranje "Slaninijade" zakazano je za četvrtak, tačno u podne. Nakon toga trebalo bi da počne Sajam slanine, mesa i mesnih prerađevina, koji će u petak i subotu biti otvoren od 8.00 do 20.00 časova. Pokrovitelji "Slaninijade" su Izvršno veće Autononomne Pokrajine Vojvodine i Skupština opštine Pančevo. 

(Tanjug - "Pregled")

Pogledajte još