Nikolić će početi da prima terapiju

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, koji četvrti dan štrajkuje glađu i žeđu, izjavio je u utorak da će popodne morati da počne da prima terapiju koju dosad nije dobijao, jer mu je "pogoršano stanje bubrega i EKG".

"Danas mi je pogoršano stanje bubrega i EKG i moraću popodne da počnem da primam terapiju koju do sada nisam dobijao", rekao je Nikolić vidno iscrpljen i tihim glasom brojnim novinarima u bolesničkoj sobi u Beogradskom kliničko-bolničkom centru.

Nikolić je rekao da nastavlja štrajk glađu i žeđu i da će štrajkovati "koliko god bude trebalo". Na pitanje da li postoji mogućnost da ga neko ubedi da prekine štrajk, Nikolić je kazao da njegova porodica za sada to nije uspela i da nemam nikog bližeg od njih.

Nikolić je rekao da moli patrijarha Irineja da mu oprosti ako ga nije dobro razumeo, zato što ne pokušava da se ubije.

"Ovo doživaljavam kao malo rigorozniji post i u četvrtak ću se pričestiti". On je rekao da se nada da će narednih dana rešiti sve "nedoumice i nesuglasice sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC)".

Upitan šta mu je rekao Milan Beko kada ga je posetio u ponedeljak, Nikolić je kazao da ga je ovih dana posetilo oko 200 ljudi, među kojima i Beko, njegov stari prijatelj koga nije video godinu dana.

Nikolić je rekao da ga je od predstavnika vlasti posetio samo ministar zdravlja Zoran Stanković.

Pogledajte još