Košarkašice Srbije ne učestvuju na Univerzijadi

BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Ženska univerzitetska reprezentacija Srbije definitivno neće učestvovati ove godine na tom takmičenju, jer kotizacija za učešće nije plaćena na vreme, rekla je agenciji Beta potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković.

"Jednostavno, bili smo prijavljeni, ali je istekao rok za plaćanje kotizacije. Ja sam to saznala u ponedeljak. Zvali smo (administratora FIBA) Zorana Radovića, ali ništa nije moglo da se učini, jer je žreb već obavljen", rekla je Jokovićeva.

Generalni sekretar Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Dragoljub Bojić rekao je da ta odluka nije nova i objasnio zašto nema ženske košarke na Univerzijadi u Kini ove godine.

Bojić je kazao da je savez septembra prošle godine prijavio ekipe u sportovima sa loptom i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, bez obzira što država finansira samo sportiste koji mogu da osvoje medalju. Savez je računao na 40 miliona dinara budžeta, ali je Ministarstvo sporta i omladine na konkursu u februaru smanjilo finansiranje delegacije na 10 miliona evra, tako da se univerzitetski savez odlučio da smanji troškove.

Pogledajte još