Renoviranje oko 100 pošta

Generalni direktor preduzeća PTT saobraćaj Srbije Goran Ćirić juče je u Paraćinu, slanjem telegrama ministarki telekomunikacija i informatičkog društva Aleksandri Smiljanić, simbolično označio kraj adaptacije zgrade pošte, jedne od oko 100 objekata koji će ove godine biti adaptirani. Ćirić je Tanjugu rekao da će, pored adaptacije između 50 i 100 objekata pošta širom Srbije, početi i izgradnja glavnih poštanskih centara u Beogradu, Novom Sada i Nišu, vrednih oko 50 miliona evra. Najavio je da će tender za izgradnju tih pošta biti raspisan za dva ili tri meseca. U izgradnju će ove godine biti uloženo 12 miliona evra, a biće završene za oko dve godine. 

Značajna sredstva biće uložena u tehnološku modernizaciju koja je počela prošle godine, dodao je on i napomenuo da će biti instalirane najnovije i najefikasnije tehnologije, koje nemaju ni mnoge pošte u svetu. U to spadaju i terminali koje će prvo dobiti 300 dostavljača u "post ekspresu", a posle i svih 5.000 poštara, a zatim će korisnicima biti omogućeno da sve račune plaćaju u svojim domovima, najavio je Ćirić. 

- Nabavljamo uređaje koji mogu stati u torbu poštara i građani će moći, provlačenjem kartice kroz takav uređaj, da poštaru plate račun u svom stanu - objasnio je on. 

Adaptacija i uređenje pošte u Paraćinu počeli su pre godinu dana. U zgradu površine 607 kvadratnih metara uvedeno je grejanje i uneta nova savremena oprema, što će zaposlenima omogućiti normalan rad, a korisnicima poštanskih usluga da se prijatnije osećaju. Pošta u Paraćinu pruža usluge za 25.280 stanovnika grada i 32.981 stanovnika u seoskim naseljima te opštine i zapošljava 50 radnika. Pored 12 šaltera, u novom prostoru omogućena je i usluga "Post shop" i "Biznis šalter", rekao je Ćirić.

("Pregled")

Pogledajte još