Dinkić "zvezda" prelaznog roka

KRAGUJEVAC, 19. aprila 2011. (Beta) - Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić predstavljen je kao počasni predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca.

On je rekao novinarima u Kragujevcu da je na igračima Radničkog i na treneru Miroslavu Muti Nikoliću da prave rezultata, dok će on za narednu sezonu "pokušati da razgovara sa privrednicima, kompanijama i bankama da podrže ovaj sportski klub".

Dinkić je rekao da se neće baviti operativnim radom nego će davati podršku klubu "sa strane".

"Klubu treba da se obezbedi stabilan budžet, kako bi mogao da zadrži najbolje igrače, da se pojača tim i dovedu neki novi u prelaznom roku, da u narednoj sezoni ima još bolje rezultate", rekao je Dinkić.

On je dodao da je "sasvim sigurno da će pored Fijata jedna od naših najboljih banaka stati uz kragujevački Radnički".

Dinkić je kazao da će Radničkom pružati i moralnu podršku i najavio dolazak na narednu utakmicu protiv Partizana u Kragujevcu, kada će navijati za domaći tim.

Govoreći o motivima dolaska u Radnički, Dinkić je istakao da su "glavni krivci" trener Radničkog Muta Nikolić i dobri rezultati mlade kragujevačke ekipe.

Trener Radničkog Miroslav Muta Nikolić je rekao novinarima da je za njega "Dinkić zvezda prelaznog roka" i da je oduševljen što je prihvatio počasnu funkciju u klubu.

On je izrazio uverenje da Dinkić "može mnogo toga da pomogne da od Radničkog napravimo ekipu koja će se u narednoj godini takmičiti u Evropi, da bude u prvih šest ekipa i budemo ravnopravni sa Zvezdom i Partizanom u narednoj sezoni".

Pogledajte još