Zamirišite kao knjiga uz Karla Lagerfelda

Osim strasti prema modi, poznati dizajner Karl Lagerfeld je veliki ljubitelj knjiga, pa je odlučio da damama omogući da zamirišu baš tako - kao stranice knjige. Zamislite to?!

Svoju ljubav prema pisanoj reči, Lagerfeld je odlučio da pretvori u parfem i za to je, naravno, našao i biznis osnovu, jer ga je u ovoj ideji podržala izdavačka kuća "Steidl".

Parfem pod nazivom "Paper Passion", inspirisan mirisom štampanog papira, će biti u, logično, pakovanju u obliku knjige sa tvrdim koricama i imaće, kako je najavljeno, "masnu notu". A šta to "masno" znači za sad znaju samo Lagerfeld i stručnjak za parfeme Geca Šen (Geza Schön).

Navodno, kuća "Steidl" je već poslala ovom kreatorskom duetu listove knjiga sa odštampanim i neodštampanim stranama, kako bi našli tačnu notu koju žele da postignu.

Iako ovo zvuči neobično, nije ni sasvim originalno jer već postoje neki parfemi inspirisani knjigama i bibliotekama poput "Demeter Fragrance Library Paperback", "In the Library Water Perfume" i "OPUS II - Library Collection Eau de Parfum by Amouage".

A možda su Lagerfelda inspirisali knjiga/film pod nazivom "Parfem"? Ali, setimo se, film se u originalnu zove "Perfume: The Story of a Murderer", pa se nadajmo da miris neće biti baš "ubojit".

Film Toma Tikvera (Tom Tykwer) je "mirisao" ovako...

K.M.

Pogledajte još