Jovanović: Zamalo da platimo danak neiskustvu

LJUBLJANA, 19. aprila 2011. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da njegovi košarkaši nisu bili dovoljno koncentrisani na početku utakmice protiv Budućnosti u Ljubljani, ali i da je tim donekle platio danak neiskustvu.

"Rekao sam da će utakmica da bude teška i izjednačena... U startu nismo ušli dovoljno koncentrisano. Nismo na pravi način odgovorili na njihovu agresivnost, zbog toga su i vodili...Partizan ima iskusne igrače, ali nisu svi takvi. Danas smo možda platili i danak neiskustvu: promašili slobodna bacanja, loše šutirali za tri poena. Ipak, energija u zadnja tri-četiri napada i kontre u završnici doneli su nam pobedu", rekao je Jovanović.

Partizan je u pobedio Budućnost u polufinalu završnog turnira Jadranske lige sa 62:58, i namučio se da dođe do trijumfa.

"Izvukli na kraju pobedu, to je i najvažnije, ali nismo zadovoljni ni igrom, ni energijom ni sprovođenjem ideja na terenu. Na tome ćemo morati dosta da poradimo. Sve ekipe na 'fajnal foru' su izjednačene. Okrećemo se finalu", rekao je kapiten Partizana Petar Božić.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je danas da je ovo najgora utakmica tima ove sezone.

"Najgore su utakmice u kojima vas unapred proglase za favorita, kao što je to bilo večeras. Ne znam da li smo ove sezone odigrali goru utakmicu. Odlika dobrih ekipa je da pobede i kada im ne ide. Očekujem mnogo, mnogo bolju partiju u finalu", rekao je Todorić.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić rekao je da njegov tim nije imao rešenja u napadu u završnici meča.

"Još jedan, treći neizvestan meč sa Partizanom ove sezone. Uspeli smo u većem delu meča da sprovodimo dogovor, ali kad se lomio meč nismo imali rešenja u napadu. Da je završnica bila bolja, pobedili bismo. To bi bilo zasluženo, kao što je zaslužena i ova pobeda Partizana", rekao je Radonjić.

Pogledajte još