MODNI IMPERATIV: Koje boje kose će biti najpopularnije u 2022. godini?

Budući da smo već zakoračili u 2022, pravi je trenutak da pogledamo koji nas to trendovi i noviteti očekuju u bjuti svetu.

Otkrivamo koje hit nijanse boja za kosu će obeležiti ovu godinu.

Kao i svaka godinu do sada, i ova će proteći u znaku širokog spektra najlepših tonova - od najsvetlijih, platinastih, preko uzbudljivih crvenih do dubokih, smeđih nijansi.

Platinasto plava

Ukoliko volite jako svetlu kosu i težite hladnijim tonovima, pravi izbor za vas je uvek šik platinasto plava. Reč je o ujednačenoj nijansi, bez primesa sive, koja je više karakteristčna za pepeljasto plavu boju. Odlično izgleda i na dugoj i na kratkoj kosi, ali je svakako najglamuroznija na trendi bob frizuri. Jedina mana ove nijanse? Teško ju je održavati.

Medeno plava

Biti plavuša bez previše svetlih, izbeljenih vlasi moguće je zahvaljujući medeno plavoj nijansi koja se postiže tehnikom poznatijom pod nazivom "honey sweep". Suptilna i topla, ova nijansa reflektuje poseban zlatkasti odsjaj, pružajući licu nežan i zavodljiv izgled. Budući da je univerzalna, ova boja može se nositi tokom cele godine, a najbolje od svega je što odlično pristaje i plavušama i prirodnim brinetama. Ukratko - pun pogodak!

Topla bakarna

U 2021. godini crvena boja se vratila u vidu blistavih trendova kao što su bakarna kosa - balajaž sa toplim, bakarnim pramenovima ili njena varijanta - nijansa ružinog drveta. Ipak, u 2022. volećemo toplu bakarnu, koja izgleda raskošno i moćno. Iako ova nijansa može lepo pristajati damama različitih puti, najlepše će stajati onima koje imaju svetao ten rozikastog podtona.

Čokoladno smeđa

Smeđa i dalje ostaje najdominantnija nijansa kada je reč o boji kose, a ove godine nećemo moći da odolimo njenoj raskošnoj i intenzivnoj čokoladnoj verziji, koja nas tera da se bukvalno topimo. Zahvaljujući ovim adutima, ova boja nesumnjivo će biti favorit ove godine, naročito tokom zimske sezone. Veoma glamurozno!

Zift crna

Sudeći prema brojnim revijama koje smo imali priliku da pogledamo na Nedeljama mode za proleće/leto 2022, zift crna ove godine vraća se na velika vrata! Otmena i odvažna, ova boja prilagođava se svim dužinama i frizurama i uvek ostavlja upečatljiv utisak. Jedini problem? Nažalost, ne odgovara svima. Zbog toga je izbegavajte ako imate previše svetao ten da ne biste izgledali umorno i ispijeno.

Izvor: Citymagazine.danas.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još