Jelena u drugom kolu Štutgarta

Štutgart, 19. april 2011. (FoNet) - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira premijer serije u Štutgartu, pošto je na startu pobedila Betris Garsiju iz Španije rezultatom 6:1, 6:2.

 

 

Janković je na teren morala da izađe samo 48 časova posle divovske borbe u Fed kupu protiv Slovačke, ali joj to nije smetalo da za svega 75 minuta savlada 183. teniserku sveta.

Treba reći da je najbolje rangiranoj srpskoj teniserki posao bio znatno olakšan, jer je Čehinja Petra Kvitova, protiv koje je trebalo da igra, otkazala učešče na turniru.

Garsija je u glavni žreb ušla kao "srećna gubitnica" iz kvalifikacija, ali u duelu protiv Janković nije uspela da pruži ni snažniji otpor.

U drugom kolu Janković će imati neuporedivo teži zadatak, jer će joj protivnica biti 19. teniserka sveta Nemica Andrea Petković, koja je u prvom kolu savladala Austrijanku Tamiru Pašek.

Janković i Petković do sada su odigrale samo jedan meč, nedavno u Majamiju, i rezultatom 2:6, 6:2, 6:4 dobila ga je naturalizovana Nemica srpskog porekla.

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 721.000 evra.

Pogledajte još