U Srbiji majstori za nameštanje!

Ima li nameštenih utakmica u srpskom fudbalu? Sumnja postoji, niko još ništa nije dokazao. Kad se pomenu nameštene utakmice, sinonim za svaku takvu je – Velibor Džarovski. Čovek koji je još u vreme „velike“ Jugoslavije lažirao utakmice – po sopstvenom priznanju namestio je rezultate 80 domaćih i inostranih mečeva – poslao je iz Skoplja poruku da će Srbiju tek potresati sumnje.

Do sada nije bilo nameštenih utakmica, ali očekujte da ih u poslednjih osam kola bude – rekao je Džarovski i jasno stavio do znanja da iako živi u Makediniji vrlo pažljivo prati srpsko prvenstvo.

Da li imate nekih konkretnih nagoveštaja lažiranja?

Ako je bilo nameštanja u poslednjih 50 godina ne može odjednom da bude kao gumicom izbrisano. Ostavio sam u Srbiji dobre učenike koji su vremenom postali majstori svog posla. Završnica prvenstva je vreme kad se utakmice nameštaju.

Ko su vaši učenici koji „rade“ u Srbiji?

Ne mogu to da kažem. Nisam čovek koji odaje takve tajne. Lično ne bavim se nameštanjem utakmica u Srbiji, moj „sektor“ su Hrvatska, Slovenija i druga liga Belgije. Budite, ipak, sigurni da znam ko će šta da uradi i koja će utakmica biti lažirana.

Da li postoji način da se dokaže da li je neka utakmica nameštena?

Ako su to uradili majstori posla, ne postoji drugi način osim da neki fudbaler progovori, ali u tom slučaju sa prvom rečenicom izjave završio je karijeru. Mislim da nijedan fudbaler nije na to spreman – zaključio je Velibor Džarovski, čovek koji je svojevremeno uspeo da namesti da se rukometna utakmica završi rezultatom 0:0 ili da na dve fudbalske utakmice budu postignuta 223 gola!

Izvor: www.zurnal.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.