Unaprediti investicionu klimu u Srbiji

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Norveške Jonas Gar Store izjavio je u sredu u Beogradu da će njegova zemlja nastaviti da podržava sprovođenje reformi u Srbiji i ukazao da je u tom smislu potrebno unapređenje investicione klime u zemlji.

"Želimo da u Srbiji bude više investicija, a za to je potrebno poboljšanje investicione klime, veća transparentnost i snažna borba protiv korupcije", rekao je norveški ministar na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem.

Store je rekao da će Norveška u okviru razvojne saradnje nastaviti da pruža podršku Srbiji i pomaže svojim iskustvima, dodavši da ona podržava ambicije Beograda na putu ka integraciji u EU. Šef norveške diplomatije je kazao da njegova zemlja želi da u saradnji sa srpskim vlastima utvrdi koji su prioriteti u saradnji kako bi se odredile stvarne potrebe Srbije.

Ministar spoljnih poslova Norveške se potom sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Njih dvojica su ocenili da su odnosi dve zemlje na tradicionalno visokom nivou, uz veliki potencijal za produbljivanje ekonomske saradnje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.