Alibi za nesposobnu vladu

BEOGRAD, 20. aprila 2011. (Beta) - Savez samostalnih sindikata Srbije ocenio je u sredu da izjava predsednika Vlade Srbije Mirka Cetkovića da su jaki sindikati jedan od krivaca za visoku nezaposlenost predstavlja loš alibi za nesposobnost premijera i vlade koju vodi.

U saopštenju je zatraženo od premijera da sindikatima i građanima Srbije objasni koje je to nerealne beneficije tražio sindikat za zaposlene koje su ugrozile rejting zemlje kod potencijalnih investitora.

Kako je ocenjeno, jaki sindikati postoje širom sveta, kao ravnopravni partneri koji kroz dijalog probleme rešavaju, dok Vlada Srbije nije poštovala sporazume postignute u socijalnom dijalogu.

"Dokazali ste da niste dosledni, odlučni, hrabri, kompetentni, da nemate viziju, pa čak ni ideju za put Srbije u bolju, evropsku budućnost", navodi se u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije upućenom premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću.

Srpski premijer je u 18. aprila u Vašingtonu ocenio da su dva primarna razloga za visoku nezaposlenost u vremenu pre krize bili privatizaciju i jaki sindikati, koji dugoročno rade protiv porasta zaposlenosti jer insistiraju na kratkoročnim beneficijama za radnike, koje obeshrabruju investitore.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.